lørdag 15. desember 2007

Dagen

Eg synst Dagen e ei bra avisa. Så de så! I går leste eg blant aent desse to tingene:

"Vi jenter på være feilkonstruerte, for selv om jeg får høre 17 nydelige ting, veier det ikke like tungt som én negativ." Gro Hammerseng sa d.

Åsså ein "synspunkt"artikkel av Geir Magnus Nyborg så e generalsekretær i Familie & Medier med tittelen: "Kristenfobi" i kristne Norge

BBC kan fortelle at det britiske parlamentet har satt spørsmålet om "kristenfobi" på dagsordenen. Dette spørsmålet bør også tas opp i vårt land. Vi har en beklemmende følelse av at den kristne tro blir definert som et problem i et samfunn som bygger på et kristent verdifundament.
Nå kan en enkelt forelder rope alarm og stoppe kristne undervisningsopplegg som "Vandring gjennom Bibelen" på en skole. Det samme kan en gjøre med en tradisjonsrik juleforestilling i Drammen. Oslo Rådhus stenges for gudstjenester. Den rød-grønne regjeringen stryker kristennavnet ut av religionsfaget og ordet kristen skal snart raderes ut av skolens formålsparagraf.
Det er ikke stort bedre i mediene. De som vil bygge livet sitt på Bibelen i samlivsspørsmål blir marginalisert og definert utenfor toleransens område. Du skal ikke tale for frimodig før f-ordet kommer fram. Denne gangen står det for fundamentalist.
Hva er galt i kristne Norge? Er det blitt slik at for å inkludere andre må en bryte med sitt eget? Det er en fundamental misforståelse at en inkluderer andre kulturer og religioner bedre ved å stryke navnet kristen ut av vår egen hverdag. Våre nye landsmenn er de siste som både vil forlange og forstå en slik handlemåte.
Den kristne kultur er en skatt. Vi ser noe av denne skatten i full utfoldelse nå når julen nærmer seg. Vi må aldri glemme at det var kristendommen som forvandlet Norge. Vi må ikke sette den forvandlingen i spill. Vi må ikke la ordet "kristenfobi" bli mer enn et forbigående produkt av en aggressiv og misforstått sekularisme. Politikere, medier og alle andre må våkne. Nå.

1 kommentar:

Anonym sa...

JA!