onsdag 20. september 2006

A place called freedom

Stem på Mosaic i Kjempesjansen på NRK! Send 5 til 26600! Gjer det no!

Eg er sjuk. Ja, du får lov til å synast synd på meg. I går hadde eg nok ein del feber, i dag litt mindre trur eg, nasen er så pottetett som han berre kan få blitt, halsen er heller ikkje heilt god, betre frå i går då, men ikkje bra, hovudet er ikkje heilt med på leiken, og på toppen av kransekaka trur eg ein visdomsjeksel er på veg. Sukk og snufs.


Men, det eg eigentleg ville skriva ein post om var denne gode boka av Ken Follett. På den tidlegare nemnde hytteturen klarte eg utruleg nok å få tid til å lesa ei bok. Ikkje ei heil bok. Det var ein god samling bøker på denne hytta ute på Stolmen, og eg valde meg ei på engelsk. Eg likar godt å lese på engelsk. Og når det er noko eg ikkje forstår så er svaret berre ei melding borte. Arnfinn kan alt. Men altså, denne boka. Ho handlar om førehalda blant slavar og liknande i Storbritannia og Amerika på slutten av 1700-talet. Eit beskrivande sitat: "As Jay said, God intended some men to be masters of others". Så har me og den delen der Lizzie, hovedpersonen, skal føde. Jenta ho får er dødfødt. "At first he (mannen hennar) had been angry. He had railed at Lizzie, (...); but his rage had evaporated when he learnedthe baby had been a girl, (...) ". Elles finn eg litt for mange sex-scenar som er litt for nøye beskrivne, men det kan ein til nøds bera over med, det er ei god bok. No er det ikkje sikkert at Ken Follett har rett i alt han skriv om slavar, rikfolk og retter, men eg tykkjer det verkar truverdeg (var det eit merkjeleg ord eller?). Og så er det sjølvsagt nokre litt meir morosame utsegner som "That afternoon she took a bath. This was a complicated business(...)"

I dag fekk eg e-post frå Norsk Målungdom. Det eg la merkje til der var nynorskvarianten av det som på bokmål vert kalla ein debatt; ordskifte. Godt ord!

2 kommentarer:

aashilda sa...

Stakar! Vel, du må bli frisk igjen! God bedring!!

Er forresten enig i at det var eit fantastisk ord, ja!

have fun :)

Berit Tønnessen sa...

Feber- det kommer av en eller annen immflammasjon i kroppen (en betennelse)!

Ibux er bedre enn Paracet på dette området!
Du kan faktisk ta full dose med Ibux + full dose med Paracet uten at det er farlig!
Det beste kan være å ta 2xibux og 1xparacet.

Noe av det jeg faktisk har lært i år... men som sikkert de fleste andre vet fra før av... men men! Sånn er det!

God bedring da!
Bli frisk!